Terbang sajaaaaaa

Standard

Bermula 25hb Mei 2012 hinggalah ke 17hb Jun 2012 aku akan TERBANG SAJAAA.. he he he. Bukan nak berbangga dengan apa yang akan aku buat, sebenarnya inilah nasib bila sebuah keluarga yang dibina kena berpisah jauh kerana tugas dan tanggujawab kepada negara.

Nasib baiklah tiket kapal terbang yang aku beli tak lama dulu murah harganya dan ditambah pulak dengan penjadualan semula penerbangan AirAsia dari Kuching ke Penang atau sebaliknya. Dapatlah aku menukar tarikh penerbangan pada minggu-minggu BLACK OUT. Maksud aku minggu-minggu dalam cuti sekolah.

Hari ni, kalau hangpa pi search harga tiket kat AirAsia[dot]com, harga bagi penerbangan KCH-PEN & PEN-KCH bagi tarikh 1hb dan 11hb Jun adalah seperti gambar dibawah

Harga yang terpampang belum lagi termasuk Kos Insuran, Bagasi, Pilih tempat duduk dan makanan. itu harga kosong (naik, duduk kat seat yg ditentukan AirAsia, turun/sampai), atau lebih mudah Point A ke Point B.

Jika dilihat pada jumlah bilangan penerbangan saya di atas pulak tentu anda merasakan harga keseluruhan tiket AirAsia yg saya naik pada musim cuti sekolah kali ini melebihi ribuan ringgit.

Ternyata anda salah, Semuanya baru berjumlah RM120.70.. Paling best saya dapat naik kapal terbang bersama isteri ke Langkawi pada bulan Jun 2012 ini. Kalau naik feri pun tak dpt harga tu pergi balik utk 2 org.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s