Extra Joss …. Apa tu?

Standard

Hari Sabtu lepas aku ikut member sekerja aku angkat tikar evamatik di Kg Serikin, Bau, Sarawak. So dah selesai urusan beli tikar,member aku ajak window shopping kat sekitar gerai-gerai jualan disini. Dalam dok ronda-ronda aku nampak kotak EXTRA JOSS. Tentu hangpa tertanya apa benda tu? Benda ni minuman yg aku pernah pekena tak lama dulu. Sebab rindu sgt nak minum benda ni, aku pun rembat 2 kotak yg mengandungi 6 sanchet.

First time aku pekena EXTRA JOSS masa member aku ajak pi RESTORAN GAMELAN yang terletak di bandaraya Kuching. EXTRA Joss adalah minuman tenaga macam tongkat ali ginseng dan sebagainya.. Campuran air ni sedap diminum sejuk.


hangpa layan iklan kat bawah ni.. Baru aku tau kenapa buruh Indon yang kerja sebagai buruh kasar di Malaysia kuat-kuat.. mungkin sebab depa minum EXTRA JOSS. Jadi kalau sesapa nak benda… pi cari kat Indon… buat member-member kaki kayuh tu mungkin boleh cuba kot….

2012-06-23 07.44.26

Gerai yg menjual tikar evamatik.. sapa nak bagitau…

2012-06-23 15.56.36

2012-06-23 15.56.54

2012-06-23 15.57.53

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s