Boarding Pass Terakhir dari Kuching

Standard

Nampaknya impian untuk bertukar ke Semenanjung telah menjadi kenyataan. InsyaAllah aku akan mula menjalankan tugas di tempat baru di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin dan meninggalkan kenangan indah di Politeknik Kuching Sarawak. Usaha permohonan pertukaran yang aku buat sejak mendapat first posting tidak pernah terhenti. Rasanya hampir 7 kali aku memohon pertukaran dan kali ini usaha aku tidak sia-sia. Mungkin berkat doa dari EMAK, ISTERI dan semua rakan-rakan kot. Syukur Alhamdulillah.

Masih di ingatan saya 3 tahun setengah yg lalu aku datang ke Kuching dengan harapan untuk menjadi seorang pendidik dan ketika itu aku terpaksa meninggalkan isteri seorang diri di semenanjung.

Gambar yang diambil masa mula-mula nak ke Sarawak meninggalkan isteri seorang diri. Aku nampak happy (tapi sebenarnya AKU SEDIH sebab masa tu aku tak tahu apa yg akan aku hadapi di Kuching.. Kesian isteriku dan alhamdulillah beliau cekal dan tabah..) Cerita kat sini 

He he he he, masa ni pi layan free show kat Gazebo Waterfornt, Kuching.

Bila dah dok Kuching (seberang laut katakan), banyak benda juga aku dah explore:-

Akhir kata, banyaklah sudah tiket aku yang tidak akan digunakan.. Adakah Encik Tony Fernandez akan menerima semula tiket aku tu..

 

 

Dan juga selamat tinggal kepada awek-awek AirAsia flight AK6505 dan AK6506 yang kerap aku gunakan. Aku naiki laaaa… bukan guna depa.. guna kapal terbang jer tau.. Terima kasih kerana d\sudi bergambar.. he he he he

 

 

 

 

Tak lupa juga kepada rakan-rakan pensyarah, staf-staf sokongan, ketua-ketua unit dan ketua jabatan dan tak lupa kepada bekas Pengarah dan Pengarah Politeknik Kuching Sarawak.. Saya nak ucapkan selamat MAJU JAYA kepada PKS dan MOHON MAAF dari SAYA sekiranya ada…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s