Jalan Jalan Krabi Ao Nang (day 1.3)

Standard

Sesi malam di Aonang kami ialah mencari berjalan sekitar Pantai Aonang. Masa meronda cari makan petang tadi (Baca day 1.2) jalan raya di Pantai Aonang sememangnya busy. Nak parking pun susah.. So kami cuba lagi sebelah Malam, dengan Doa Rabbi Yassir Wala Tuassir, kami dapat parking kereta tak jauh dari monument Barracuda. So apa lagi, meronda la kami berjalan dari hujung deretan kedai kedai jualan ke hujung satu lagi.

  
    
    
    
    
   
Dalam banyak banyak aktiviti jualan yg menarik perhatian Aku ialah Penjual Kelapa Muda Bola atau Coconut Ball.

   
    
    
 Aku pernah menyaksikan video uncle penjual Coconut Ball yg dikongsi dlm FB dan juga YouTube dan tak sangka pulak terserempak dgn penjual tersebut yg dikerumuni ramai pelancong. Harga coconut ball ni cuma THB50 dan Aku rasa berbaloi dgn cara dan usaha beliau menjual mkelapa uda tersebut.. Ini yg di panggil kreativiti dalam pemasaran jualan. Hebat betui orang Siam. 

Lepas tu kami bergerak ke dgn kereta ke kawasan Masjid Aonang. Nak cari supper. Banyak gerai gerai makanan dah tutup. Kami nak cari yg tak berat. Dan yg kami cuba  roti seakan akan Subway berharga THB50, gerai brader ni betui betui di sebelah kanan Pintu masuk ke Masjid Aonang 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s