Bukit Perangin Waterfall, Sintok Valley – 12042008

Standard

pergghhhh….. lama betol aku tak kayuh.. bolehkah aku kayuh kembali? Ini yang dok main kat kepala aku dari petang jumaat Adi sms masa aku tengah keja.. Sampai saja kampung mlm tu aku terus bagi servis baik punya kat merida.. Taruh grease baik punya… kasi licin.. Ni hangpa yang dok selalu baca blog nie jangan dok pikiaq merapu pulak.. grease tu aku taruk kat rantai laaa.. bukan kat bini..

7.00am ambik Man Janggut kat rumah.. nak tumpang ikut katanya keta rosak..

7.30am dah sampai Pekan Changloon, kedai 24hrs milik RIZAL.. hari ni Adi dan Rizal sponsor makan nasik lemak & penunjuk arah.. Terima kasih..

7.45am memulakan perjalanan.. baru 3.45km tayar beskal aku pancit.. buang karan betui..

Farhan lecturer kat UUM nie boleh tahan kuatnya jugak..

kemeraman kena tinggal lagi..

lelaki-lelaki macho

rilek laa woi…

Azizi.. hang dok lepas tgn tu buat apa?

jauh kena tinggal aku nie…

anak sungai pertama kena crossing..

2nd anak sungai..

bini no. 1 MERIDA.. tau kat Bini baru aku mampus..

Amir PLUS dan Rizal

Man Janggut (kanan) dan Farhan..

River crossing – No 3rd

eh.. aku dah bulat rupanya…

hoooo yeeaaaa dah sampai….

Adi (bakal jurufoto aku masa kenduri nanti) tak melepaskan peluang..

cepat laaa.. air terjun best woooo…

apa punya pesen posing tu… (what kind of post???)

Tinggi sayup woooo…

horeyyyy…

makan dulu…

beskal kena ditinggal 200meter dari air terjun..

jom.. jom… dah dah.. balik woi…

down hill berbatu.. kaki downhill dipersilakan laaa..

si expert (Man janggut) pun tak berani nak down hill… dok perli aku darah manis jangan dok cuba laaa..

ni akibat dok cuba turun downhill berbatu… kesian Adi.. katanya bini dia takde rumah nak tolong urutkan nanti…

ok semua.. jom cuci lintah dan pacat.. banyak gila pacat dlm hutan tu..

kuda….???? sapa punya????

kiri FARHAN & kanan Azizi..

Hari ni total tide dekat 32km (pergi-balik)….
lepas tu dapat mandi..
lepas tu dapat pacat…
lepas tu kena isap dara…
rider 7 orang..

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s